"Tigar" u gubitku u prvih šest meseci

Bez autora
Aug 19 2012

Pirotski holding "Tigar" u prvoj polovini godine zabeležio je pad poslovnih prihoda uz negativan krajnji rezultat pokazuju finansijski podaci koje je ova kompanija objavila putem Beogradske berze. Tigar" je u periodu januar-jun ostvario konsolidovani prihod u visini od 2,2 milijarde dinara što je smanjenje od 12,5 odsto u odnosu na isti period protekle godine, objavio je sajt brokerske kuće "Sinteza invest group". Kako je kompanija saopštila, najveći doprinos padu prodaje dao je komplementarni program, posebno gume, preko preduzeća u inostranstvu i na domaćem tržištu sa manjom prodajom od 24 odsto. Konsolidovani poslovni dobitak "Tigra" spustio se na 13 miliona dinara sa prošlogodišnjih 44 miliona dinara, dok su visoki finansijski rashodi gurnuli ovu kompaniju u gubitak u visini od 89,2 miliona dinara...

"Tigar" u gubitku u prvih šest meseciPirotski holding "Tigar" u prvoj polovini godine zabeležio je pad poslovnih prihoda uz negativan krajnji rezultat pokazuju finansijski podaci koje je ova kompanija objavila putem Beogradske berze.

Tigar" je u periodu januar-jun ostvario konsolidovani prihod u visini od 2,2 milijarde dinara što je smanjenje od 12,5 odsto u odnosu na isti period protekle godine, objavio je sajt brokerske kuće "Sinteza invest group".

Kako je kompanija saopštila, najveći doprinos padu prodaje dao je komplementarni program, posebno gume, preko preduzeća u inostranstvu i na domaćem tržištu sa manjom prodajom od 24 odsto.
 Konsolidovani poslovni dobitak "Tigra" spustio se na 13 miliona dinara sa prošlogodišnjih 44 miliona dinara, dok su visoki finansijski rashodi gurnuli ovu kompaniju u gubitak u visini od 89,2 miliona dinara.

Menadžment ove kompanije koja nema strateškog partnera, a država je najveći akcionar, saopštio je da je finansiranje i dalje ključni problem i da će rezultati "Tigra" u narednom kvartalu u velikoj meri zavisiti od „implementacije projekta dugoročne finansijske stabilizacije koji će podržati DEG”.

Akcije "Tigra" proteklih dana na Beogradskoj berzi "tavore" na nivoima blizu istorijskog minimuma.
 Po poslednjoj ceni od od 283 dinara tržišna kapitalizacija ove kompanije iznosi svega 486,3 miliona dinara (4,1 milion evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik